Abruzzo Abruzzo Abruzzo

tematická večeře v Konírně

V rámci naší říjnové tematické večeře vás zveme na kulinářskou cestu do méně známého, ale fascinujícího italského regionu Abruzzo.

Tento region spojuje majestátnost hor a krásu moře. Impozantní vrcholy Apenin, včetně Gran Sassa – nejvyšší hory pevninské Itálie, a rozsáhlé národní parky tvořící téměř třetinu území, jsou domovem vzácné fauny, jako jsou vlci, medvědi a orli. Krajina Abruzza nabízí výhledy na zelené pastviny, kde se volně pohybují ovce a kozy, zatímco vinice jsou plné hroznů červeného Montepulciano d’Abruzzo a bílého Trebbiano d’Abruzzo. Místní olivové háje navíc produkují vynikající oleje z kultivaru Leccino.

Během večera budete mít příležitost zažít autentické vůně a chutě tohoto dosud neobjeveného klenotu Itálie. Do Prahy k nám zavítá šéfkuchař a majitel restaurace L’Angolo d’Abruzzo Valerio Centofanti, který spolu se svou rodinou už více než 40 let vaří tradiční abruzzeskou kuchyni. Jejich restaurace se kdysi pyšnila michelinskou hvězdou, avšak rozhodli se zůstat věrní svým kořenům a místo toho se zaměřili na poctivou a jednoduchou horskou kuchyni, která odráží pravou duši Abruzza. Právě díky této autentičnosti je jejich restaurace stále vyprodaná, přestože nabízí „pouze“ jednoduchá, klasická místní jídla. Valeriovo menu doprovodí vína z abruzzeského vinařství Torre dei Beati.

Přijďte se přesvědčit sami ve středu 16. října do naší smíchovské Konírny a zažijte autentický abruzzeský večer.


Kde: konírna the italians, Strakonická 948/1, Praha 5
Kdy: ve středu 16.10. od 19:19
Cena: 3 333 Kč

Rezervace míst zde

Menu
Primo antipasto
Crostino con formaggio alla brace, porcini e timo
Opečená ciabatta s grilovaným sýrem, hříbky a tymiánem
Trebbiano d'Abruzzo 2022, Torre dei Beati
 
Secondo antipasto
Uovo di Parisi morbido con orapi, ricotta di pecora e guanciale
Parisiho vejce s divokým horským špenátem, ovčí ricottou a guanciale
Cerasuolo d'Abruzzo 2022, Torre dei Beati
 
Primo
Pappardelle con ragù di coniglio, zafferano e pecorino
Pappardelle s králičím ragú, šafránem a pecorinem
Montepulciano d'Abruzzo 2021, Torre dei Beati
 
Secondo
Pecora agliu cotturu con verdure, aglio e peperoncino
Pečené jehněčí se zeleninou, česnekem a chilli papričkou 
Mazzamurello Montepulciano d'Abruzzo 2020, Torre dei Beati
 
Dolce
Torretta di cioccolato con arance
Čokoládový dortík s pomeranči
Desetiletá brandy Villa Zarri