Protože naši dodavatelé respektují přirozené rytmy zvířat!
Naši dodavatelé kozích sýrů jako La Servaja, Il Boscasso, Monte Jugo či Lo Puy jsou nejenom sýraři, ale zároveň chovateli. Na rozdíl od velkých průmyslových producentů používají pouze mléko od vlastních stád, o která se pečlivě starají, respektují přírodní cykly zvířat, nesnaží se je uměle ovlivňovat například pomocí hormonů a upřednostňují kvalitu před celoroční dostupností.
Kozy jsou sezónní zvířata, která obvykle rodí na jaře (únor až duben). Aby mohly rodit, přestávají být dojeny zhruba na konci podzimu. To umožňuje jejich organismu regenerovat a připravit se na období březosti a porodu. V zimě tedy množství kozího mléka výrazně klesá nebo se vůbec nedojí. Díky omezené dostupnosti čerstvé pastvy má navíc mléko jiné složení, které ovlivňuje chuť a strukturu sýrů.
V zimním období u nás proto najdete pouze vyzrálé kozí sýry, které byly vyrobeny z výživného, aromatického a obvykle nepasterizovaného mléka nadojeného v hlavní sezoně, kdy se stáda volně pasou na šťavnatých loukách, okusují divoce rostoucí keře a aromatické byliny.