Bologna Nobile

Netradiční tematická večeře 27.2. od 19 h v Konírně

Další netradiční večeře, ve které budou hrát hlavní roli gastronomické skvosty z Bologni i celého regionu Emilia-Romagna a jedno z nejslavnějších toskánských vín Nobile di Montepulciano, se blíží.

Když se řekne Emilia-Romagna, většina lidí tápe. Ale zkuste říct mortadella, tortellini, prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, aceto balsamico di Modena, ragú bolognese, piadina, lasagne. To už je jiná. Všechny tyhle dobroty, které proslavily Itálii po celém světě, pochází právě odtud. Emilia-Romagna patří mezi gastronomicky nejpestřejší oblasti celé Itálie a ručně dělané těstoviny z Bologni jsou pojmem.  

Během večera se můžete těšit na pořádnou boloňskou gastro jízdu v podání šéfkuchaře Enrica Pezzottiho, jedné z nejlepších boloňských pastařek Barbary Romano, která bude přímo před vámi ručně vyrábět malé tortellini, a salámáře Gianniho Negriniho, který s sebou přiveze gigantickou stokilovou mortadellu.

Emilia-Romagna je sice gastro rájem, ale vyhlášených vín tu moc nenajdete. Lambrusco je fajn, ale jenom na začátek, a tak jsme sáhli do sousedního Toskánska a k vydatnému menu jsme napárovali Nobile di Montepulciano z biodynamického vinařství Salcheto.

"Bologna Nobile" i Bologna a Nobile na vás čekají ve čtvrtek 27. února od 19:00 na Smíchově.

Kde: Konírna the italians, Strakonická 948/1, Praha 5
Kdy: ve čtvrtek 27.2. od 19:00
Cena: 2 990 Kč

Rezervace míst on-line


Menu
Welcome
Grissino e prosciutto di Parma S. Ilario
Naše grissina s parmskou šunkou S. Ilario
Lambrusco Otellon'ice Ceci
 
Antipasti
Mortadella Negrini in tre forme su pane caldo
Mortadella Negrini ve třech formách na teplém chlebu

Sushi di piadina con prosciutto cotto Negrini, rucola e ricotta
Sushi z placky piadina s dušenou šunkou Negrini, rukolou a ricottou
Chianti Colli Senesi DOCG Salcheto 2023

Crescentina con salame rosa Negrini
Smažené boloňské gnocchi plněné salámem Negrini

Mortadella Negrini fritta con aceto balsamico di Modena
Smažená mortadella Negrini s balzamikovým octem z Modeny
Nobile di Montepulciano DOCG Salcheto 2021
 
Primi
Lasagnetta verde di spinaci e ragù bolognese
Špenátové lasagne s boloňským masovým ragú
Nobile di Montepulciano DOCG Riserva Salcheto 2020

Tortellini fatti a mano in crema di parmigiano
Ručně dělané tortellini v parmazánové omáčce
Nobile di Montepulciano DOCG Salco Salcheto 2017
 
Per finire
Parmigiano Reggiano Bonat riserva 48 mesi
Parmazán Bonat vyzrálý 48 měsíců
Nobile di Montepulciano DOCG Vecchie Viti Salcheto 2019
 
Biscotti bolognesi (ciambelle, sfrappole, zuccherini)
Boloňské sušenky (ciambelle, sfrappole, zuccherini)
Brandy Villa Zarri