Cornarea & Marc Lanteri: Piemontská skoro vege večeře

První poprázdninová tematická večeře je tady!

Když se zmíní před znalci italské kuchyně piemontské degustační menu, většina si představí tatarák, vitello tonnato, masové ravioli plin, tagliolini se salsicciou či podobné výživné pokrmy hodící se hlavně k červeným vínům. My jsme se rozhodli jít opačným směrem a k bílým vínům vám nabídnout téměř kompletně bezmasé menu. Společně s vinařstvím Cornarea z piemontské oblasti Roero jsme oslovili michelinského šéfkuchaře Marca Lanteriho, aby připravil vegetariánské menu hodící se převážně k bílé odrůdě Arneis, kterou je vinařství Cornarea proslaveno.

Tímto chceme dát vínům nejen skvělé párování s pokrmy, ale také ukázat méně známou tvář piemontské gastronomie, která je založena na zelenině a sýrech. Jsme přesvědčeni, že i tato forma menu může být velmi pestrá, zábavná, regionálně konzistentní a hlavně chutná. Během večeře budete moci ochutnat čtyři různé ročníky Arneisu s vysvětlením majitele vinařství Piera Bovoneho. Marc Lanteri, původem Francouz, který v Piemontu působí již 30 let, nezapomněl do menu zakomponovat i lanýže, které k Piemontu prostě patří.

Kdo má chuť stát se na chvíli piemontským vegetariánem, přijďte v úterý 17. září do naší smíchovské Konírny.

Kde: Konírna the italians, Strakonická 948/1, Praha 5
Kdy: v úterý 17.9. od 19:30
Cena: 2 490 Kč

Rezervace


Menu
Amuse bouche
Grissino avvolto alla trota affumicata
Grissina zabalená v plátku z uzeného pstruha
Arneis Cornarea 2023
 
Primo antipasto
Peperoni rossi marinati, acciughe siciliane e insalata di finocchi
Marinované červené piemontské papriky se sicilskou ančovičkou a fenyklový salát
Arneis Cornarea 2022
 
Secondo antipasto
Cipolla fondente con fonduta di caprino Lo Puy e briciole di pane
Zapečená cibule s krémem z kozího sýra Lo Puy a drobivým pečivem
Arneis Cornarea 2021
 
Primo
Tortelli di zucca gialla, castagne e Castelmagno DOP
Tortelli plněné žlutou dýní, kaštany a sýr Castelmagno DOP
Arneis Enritard Cornarea 2019

 
Secondo
Cavolfiore, funghi e tartufo con tuorlo croccante
Květák, houby a lanýže s křupavým žloutkem
Roero Rosso Cornarea 2020
 
Dolce
Pesca bianca alla verbena, crémeux al limone e cialda croccante
Bílá broskev, citronový krém a křupavá oplatka
Tarasco dolce Cornarea 2020